LIFE CONTRA Ailanthus na Floraartu

Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja više od 170 domaćih i stranih izlagača. Izložbu svake godine posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, a tijekom četiri dana trajanja sajma predstavilo se više od 170 domaćih i stranih izlagača.

S obzirom na veliki broj zaljubljenika u vrtlarstvo kojeg okuplja Floraart, to je bilo i pravo mjesto za predstavljanje projekta LIFE CONTRA Ailanthus. Na jednom od štandova, djelatnice Zavoda za okoliš i prirodu, svim zainteresiranima dijelile su informacije o tome kako ukloniti pajasen, a uz korisne informacije dostupni su bili i letci s najvažnijim informacijama o projektu. Uz letke, posjetitelji su mogli dobiti i ručnu motiku – alat s kojim se može krenuti u borbu s pajasenom.

Predstavljanje projekta na javnim događanjima dio je aktivnosti E1 – podizanje svijesti javnosti, a za vrijeme trajanje projekta, LIFE CONTRA Ailanthus će se predstaviti na sličnim događanjima diljem Hrvatske.

Skip to content